SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Huskvarna Gymnastik Förening
Intresset för gymnastik håller i sig och kön försättar att öka ständigt. Sedan HT2019 har vi tillgång till en ny gymnastikhall som är specielbyggd för just truppgymnastik! Vi vill att ännu fler ska kunna ta del av barn och truppgymnastik. 

För att våra mål med fler truppgymnaster och fler barngymnaster ska bli verkligt så behöver vi fler som hjälper till. Vi är en ideell förening vilket innebär att det är "vi alla tillsammans" som ska driva verksamheten framåt.

Behoven finns både som truppledare och barnledare, men då vårt medlemsantal ökar. Vill du hjälpa till? maila till: huskvarnagymnastikforening@hotmail.com
Huskvarna GF i nutid
Sedan början av 2000-talet erbjuder föreningen Barngymnastik, Basgymnastik och Truppgymnastik, tävlingsgrenen är Truppgymnastik.

Vi har pendlat mellan 200-250 st medlemmar beroende på tillgången på ledare. Vi håller till i Huskvarna Sporthall och Gamla Idrottshuset Huskvarna, båda hallarna har många år på nacken (Gamla Idrottshuset är byggt 1911) och ingen av dem är anpassad för gymnastik. Vi söker konstant efter nya ledare eftersom vi har så många som vill börja med gymnastik, men som vi idag inte klarar av att ta hand om. Är du en av dem som vill hjälpa till så är det bara att maila oss!

Vi hoppas och ser fram emot att den hall som nu är beslutad ska byggas och stå klar - troligen hösten 2018. Den byggs i första hand för gymnastikens behov med MD-gropar, nedsänkta trampoliner, fasttrack mm, men övrig yta ska även kunna användas av skolan under dagtid. 

Vår historia
Huskvarna Gymnastikförening bildades 1941 av den legendariska Karin "Caj" Delden. 

Caj Delden var i  många år en ledande personlighet inom svensk elitgymnastik. Hon var lagledare för Sveriges kvinnliga OS-lag i gymnastik i Helsingfors 1952, Rom 1960, Tokyo 1964 samt vid VM-tävlingar i Basel 1950, Rom 1954 och Prag 1962.
Hon var styrelseledamot av Svenska Gymnastikförbundet.
År 1986 tilldelades hon Gymnastikförbundets högre utmärkelse Förgylld silverplakett, avsedd att hedra den som gjort "mycket stor insats inom gymnastikförbundet, främst på nationell och/eller internationell nivå".

År 2011 kom biografin "Huskvarna, världen och gymnastiken" , den bygger på Caj Deldens egna minnesanteckningar sammanställt av bl a hennes dotter Nina Tjädermark. Ett fåtal exemplar finns kvar till försäljning hos föreningen, men den ska även finnas att låna på en del av kommunens bibliotek.

Föreningen har under sina glansdagar haft över 1000 st medlemmar och flera gymnaster har deltagit både på OS och VM under 50- och 60-talet. Vanja Blomberg (Webjörn) var en av 8 flickor som tog guld i Helsingfors-OS 1952 i den nya grenen Gruppgymnastik med handredskap. Gunnel Ljungström (Petersson) var en av deltagarna i gruppen som tog VM-guld 1950 och Ulla Lindström var OS-deltagare 1960 och 1964.

Under 70-talet var Huskvarna GF den ledande föreningen inom Rytmisk Gymnastik Trupp. Vårt lag vann alla SM-guld mellan 1972-1977 och något år då vi hade mer än 1 deltagande lag så tog våra lag både guld och silverplatsen på SM.