SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Gymnastiken i HGF

HGF har två olika inriktningar - Barngymnastik och Truppgymnastik. 

 

Det är enbart inom dessa delar vi kan erbjuda träning och tävling.

 

Inom barngymnastiken finns det fr o m VT18 dels Familjegrupper och Barngrupper. Här är träningarna inriktade på rörelse och träning på de 12 grundformerna, för truppgymnastiken är träningen inriktad på att lära sig övningar inom truppgymnastikens tre discipliner - matta, hopp och fristående. Truppgymnastiken är i sin tur uppdelad i både åldersnivå och övningsnivå - samt träning och tävling.
Medlem i tävlingsgrupp - tävlingsgymnast - SKA tävla - alla våra gymnaster FÅR tävla ifall det finns tävling som passar och man får ihop ett lag.
 
De allra flesta av våra grupper har ett åldersspann på MINST 3 år.
Gymnaster blir inte bättre av att träna med äldre eller mer avancerade gymnaster - de blir bättre av att träna på SIN nivå. Vi har de flesta nivåer att erbjuda när det gäller yngre gymnaster - däremot har vi få eller ibland inga alternativ avseende juniorer och seniorer.
 
Vi försöker hela tiden att öka antalet gymnaster och det som krävs är ledare och halltider. 
Är du intresserad av att stötta oss i det arbetet så hör av dig! Det som krävs är ett intresse - vi hjälper till med kunskaper.
 
Vi använder oss av digitala verktyg både för anmälningar, betalningar och anmälan närvaro/frånvaro och vi förväntar oss att våra medlemmar eller medlemmars målsmän använder sig av de verktygen.
 
Inför varje termin ser vi över vilka grupper vi klarar av att erbjuda tills kommande termin - det kan bli förändringar mellan terminerna både vad avser lokal, ledare och halltider. 
Vi lägger ut anmälningslänkar inför varje termin - först till de som har haft en träningsplats och sedan fyller vi på med öppna anmälningar.
Information om kommande termins möjligheter att anmäla läggs ut på hemsidan ca:
Vårterminen - december året innan
Höstterminen - augusti
 
 
 
 
 


Våra Ledare
Alla våra ledare ska vara medlemmar i vår förening och ha utbildning på den nivå de är tränare. Gästledare kan vara inbjudna till specifika träningar och behöver då inte vara medlemmar i vår förening, dock ska de alltid ha rätt utbildning. Alla ledare arbetar ideellt i vår förening - vi utbetalar endast mindre arvoden.

I alla grupper finns minst en ledare som genomgått utbildning hos Svenska Gymnastikförbundet. Utbildningen är lägst på den nivå som behövs för att träna den specifika gruppen. Till sin hjälp har ofta ledaren en eller flera hjälpledare - detta kan vara andra gymnaster eller föräldrar. Gymnasterna ska minst ha Hjälpledarutbildning, men de kan också ha en högre utbildning och ändå vara hjälpledare. Föräldrar kan vara hjälpledare i Barn och Basgrupper utan utbildning, men vi förespråkar alltid att även de ska gå minst Basutbildningen.

Föreningen bekostar alla utbildningar för sina medlemmar - en förutsättning är dock att man arbetar som ledare ett par terminer efter genomgången utbildning.

För att gymnasterna ska få träna på fria rotationer (volter) krävs dels en speciell nivå på utbildning hos ledaren, men även en speciell försäkring som föreningen tecknar. Den försäkringen tecknar föreningen för Basgrupper och uppåt.

För att få tävla inom truppgymnastik krävs att föreningen tecknar en Tävlingslicens - det görs automatiskt för våra tävlingsgrupper och efter behov kan den även tecknas för våra Breddgrupper om de ska vara med på en tävling.

Alla våra gymnaster och ledare är försäkrade såsom medlemmar i föreningen - olika försäkringsnivåer beroende på träningsnivå.

Våra Ledare är föreningens viktigaste del - det är de som ser till att ditt barn får hålla på med gymnastik!

Vi behöver alltid fler som hjälper till!!  Är du intresserad så prata med någon ledare eller maila oss