Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till HGFs nya hemsida!
RM-laget våren 2017
Nu börjar sidan fyllas - både med information och nyheter.

Det många letar efter är hur man anmäler sig till vår verksamhet - ni hittar formuläret att fylla i till vänster under "Medlemskap" .
Alla kan gympa - söker ledare!
2020-07-02 11:38
Inom Gymnastikförbundet finns ett koncept som heter "Alla kan gympa" det vänder sig till personer med rörelsehinder och/eller speciella behov. Det finns idag en egen utbildningsgren just för att leda dessa träningspass. 

I dagsläget har inte vi i HGF någon sådan träning att erbjuda, det vi saknar är ledare! Och vi tror kanske att de som är intresserade av att bli ledare inom detta koncept inte alltid går att nå via de kanaler vi normalt befinner oss i - dvs. idrottens kanaler. Så vi vill ha hjälp med spridning av denna fråga!

Vad kan vi som förening bidra med?
- Lokal och tid att träna
- Redskap
- Betalda utbildningar
- Administration och digitala verktyg
- Vi är medlemmar i Svenska Gymnastikförbundet och får på så sätt tillgång till hela deras utbud vad gäller produkter, material och försäkringar för ledare.

Vad behöver vi få av dig?
- Vi behöver få in ledare som är intresserad av detta koncept
- Ledare som är villiga att gå utbildningar och tillsammans med andra likasinnade ledare ta ansvar för planering och genomförande av träningarna

Är det dig vi frågar efter? Eller känner du någon annan det passar in på?
Maila in till huskvarnagymnastikforening@hotmail.com så kan vi se om vi tillsammans kan få till detta koncept även i Jönköpings kommun.

Lite länkar med information:


Avslutning utomhus
2020-05-11 09:41
TruppMiniorernas avslutning
Den här terminens avslut blev sig inte lik och vi kan bara hålla tummarna för att höstterminen kan bli någorlunda som vanligt.
Här kommer lite bilder ifrån TruppMiniorernas avslutning som blev en härlig aktivitet utomhus!

Information från styrelsen avs fortsatt träning
2020-04-15 17:07
I Huskvarna Gymnastikförening utgår vi från Folkhälsomyndighetens och Gymnastikförbundets rekommendationer för hur vi ska agera.

Vi vill så långt det är möjligt erbjuda inomhusträning för våra gymnaster då det är viktigt att våra barn fortsätter att idrotta och träna. På våra träningar har vi anpassat verksamheten för att minimera riskerna för smittspridning genom:
- Begränsning av antalet aktiva i lokalerna
- Inga moment med närkontakt
- Ökade hygienkrav

Oavsett hur mycket vi anpassar vår verksamhet måste alla som deltar (både ledare och gymnaster) ta eget ansvar att följa de regler som vi har satt upp.
Varje grupp kommer att få utskick om hur vi klarar av att hantera just er träning - föreningen har ledare med samhällsviktiga funktioner och/eller de som tillhör någon riskgrupp vilket gör att vi inte kommer att ha alla resurser tillgängliga, därför kan vi inte garantera varken träning inomhus eller utomhus, men vi försöker få till det så bra som möjligt.
Läs utskicken noga som kommer ifrån dina ledare!

Om ditt barn deltar på en träning godkänner du också att både du och ditt barn, så långt det går tar ert ansvar för att förhindra smittspridning genom att följa uppsatta regler. Gå därför noga igenom reglerna tillsammans med ditt barn så att både du och ditt barn vet vad som gäller när de deltar på de träningar som vi erbjuder.

- Känner du dig inte frisk oavsett åkomma så ska du inte närvara
- Ledare som observerar tecken på sjukdom hos utövare under träning, kommer att kontakta målsman som uppmanas hämta sitt barn omgående
- Märk upp vattenflaskor med namn så att ni inte tar fel
- Dela inte vattenflaska med andra - har man glömt sin egen så får man INTE använda någon annans vattenflaska
- Var noggrann med handhygienen. Starta alltid träningen med att tvätta händerna med tvål och vatten.
- Håll avståndet under träning och undvik att ta i varandra
- Vi uppmanar alla till att byta om och duscha hemma
- Hämtning och lämning av barn ska alltid ske utomhus, utanför entrén till lokalen för att minska det totala antalet människor på anläggningen, och därmed minska risken för smittspridning.

Huskvarna 2020-04-14
Huskvarna GF
//Styrelsen
Vår verksamhet VT2020
2020-04-15 10:16
Vi håller som bäst på med att försöka beskriva vilken form av verksamhet vi kan erbjuda resterande del av vårterminen.

Alla grupper kommer att få besked ifrån sina ledare så snart vi i styrelsen har hunnit sprida de beslut som vi tagit.

Observera att det kan bli olika erbjudanden för olika grupper - även vi har ledare med samhällsviktiga funktioner och ledare inom riskgrupper som gör att vi inte har möjlighet att fortsätta hela verksamheten som tidigare. 
CORONA - NY INFO! VIKTIGT
2020-04-02 12:54
Igår kom nya och mer strikta rekommendationer för bl a träning som vi måste förhålla oss till.

Vi måste få ut information till alla våra ledare vad det innebär för vår verksamhet - vilken typ av träningar, övningar, träningsplatser mm mm - och fram tills dess så har ledarna två alternativ gällande träningarna.
1) Hela träningspasset genomförs utomhus
2) Ställa in träningen

Vi har dock planer på att försöka ha igång någon form av gymnastikaktiviteter även framöver, men vi måste se till att ha extremt tydliga föreskrifter vad avser hur detta ska ske. RF vill att aktiviteterna för ungdomar ska hållas igång och vi ska göra vårt yttersta, men måste alltså ta fram instruktioner till alla innan vi kan ha träning inomhus.

Håll dig uppdaterad genom att läsa dina mail - TIPS! Använd medlemsappen för där samlas alla utskick istället för att de ska blanda sig med alla andra mail.

Nyheter från våra grupper
Vår nya hall, 11/01 17:08 
Vår nya hall, 11/04 13:55 
Vår nya hall, 19/03 08:52 
Vår nya hall, 20/11 09:09 
Vår nya hall, 19/10 11:34