Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till HGFs nya hemsida!
RM-laget våren 2017
Nu börjar sidan fyllas - både med information och nyheter.

Det många letar efter är hur man anmäler sig till vår verksamhet - ni hittar formuläret att fylla i till vänster under "Medlemskap" .
Avslutning utomhus
2020-05-11 09:41
TruppMiniorernas avslutning
Den här terminens avslut blev sig inte lik och vi kan bara hålla tummarna för att höstterminen kan bli någorlunda som vanligt.
Här kommer lite bilder ifrån TruppMiniorernas avslutning som blev en härlig aktivitet utomhus!

Information från styrelsen avs fortsatt träning
2020-04-15 17:07
I Huskvarna Gymnastikförening utgår vi från Folkhälsomyndighetens och Gymnastikförbundets rekommendationer för hur vi ska agera.

Vi vill så långt det är möjligt erbjuda inomhusträning för våra gymnaster då det är viktigt att våra barn fortsätter att idrotta och träna. På våra träningar har vi anpassat verksamheten för att minimera riskerna för smittspridning genom:
- Begränsning av antalet aktiva i lokalerna
- Inga moment med närkontakt
- Ökade hygienkrav

Oavsett hur mycket vi anpassar vår verksamhet måste alla som deltar (både ledare och gymnaster) ta eget ansvar att följa de regler som vi har satt upp.
Varje grupp kommer att få utskick om hur vi klarar av att hantera just er träning - föreningen har ledare med samhällsviktiga funktioner och/eller de som tillhör någon riskgrupp vilket gör att vi inte kommer att ha alla resurser tillgängliga, därför kan vi inte garantera varken träning inomhus eller utomhus, men vi försöker få till det så bra som möjligt.
Läs utskicken noga som kommer ifrån dina ledare!

Om ditt barn deltar på en träning godkänner du också att både du och ditt barn, så långt det går tar ert ansvar för att förhindra smittspridning genom att följa uppsatta regler. Gå därför noga igenom reglerna tillsammans med ditt barn så att både du och ditt barn vet vad som gäller när de deltar på de träningar som vi erbjuder.

- Känner du dig inte frisk oavsett åkomma så ska du inte närvara
- Ledare som observerar tecken på sjukdom hos utövare under träning, kommer att kontakta målsman som uppmanas hämta sitt barn omgående
- Märk upp vattenflaskor med namn så att ni inte tar fel
- Dela inte vattenflaska med andra - har man glömt sin egen så får man INTE använda någon annans vattenflaska
- Var noggrann med handhygienen. Starta alltid träningen med att tvätta händerna med tvål och vatten.
- Håll avståndet under träning och undvik att ta i varandra
- Vi uppmanar alla till att byta om och duscha hemma
- Hämtning och lämning av barn ska alltid ske utomhus, utanför entrén till lokalen för att minska det totala antalet människor på anläggningen, och därmed minska risken för smittspridning.

Huskvarna 2020-04-14
Huskvarna GF
//Styrelsen
Vår verksamhet VT2020
2020-04-15 10:16
Vi håller som bäst på med att försöka beskriva vilken form av verksamhet vi kan erbjuda resterande del av vårterminen.

Alla grupper kommer att få besked ifrån sina ledare så snart vi i styrelsen har hunnit sprida de beslut som vi tagit.

Observera att det kan bli olika erbjudanden för olika grupper - även vi har ledare med samhällsviktiga funktioner och ledare inom riskgrupper som gör att vi inte har möjlighet att fortsätta hela verksamheten som tidigare. 
CORONA - NY INFO! VIKTIGT
2020-04-02 12:54
Igår kom nya och mer strikta rekommendationer för bl a träning som vi måste förhålla oss till.

Vi måste få ut information till alla våra ledare vad det innebär för vår verksamhet - vilken typ av träningar, övningar, träningsplatser mm mm - och fram tills dess så har ledarna två alternativ gällande träningarna.
1) Hela träningspasset genomförs utomhus
2) Ställa in träningen

Vi har dock planer på att försöka ha igång någon form av gymnastikaktiviteter även framöver, men vi måste se till att ha extremt tydliga föreskrifter vad avser hur detta ska ske. RF vill att aktiviteterna för ungdomar ska hållas igång och vi ska göra vårt yttersta, men måste alltså ta fram instruktioner till alla innan vi kan ha träning inomhus.

Håll dig uppdaterad genom att läsa dina mail - TIPS! Använd medlemsappen för där samlas alla utskick istället för att de ska blanda sig med alla andra mail.

CORONA-VIRUS
2020-03-12 09:00
CORONA-VIRUS

20200318 kl 09:00
Både RF och SvGF vill att vi för varje aktivitet ska göra en riskbedömning samt ha strikta regler kring vad som gäller för att kunna få närvara, men de önskar också att vi ska försöka hålla igång vår träningsverksamhet.

Vill därför på nytt påminna om reglerna som gäller och poängtera att vi säkerställt så att information om handtvätt finns uppsatt och att vi som förening har sett till så att tvål finns tillgängligt.

Observera att följande regler gäller för att närvara på våra träningar (gäller såväl ledare som gymnaster):
- Känner du dig inte frisk oavsett åkomma så bör du inte närvara 
- Märk upp vattenflaskor med namn så att ni inte tar fel
- Dela inte vattenflaska med andra - har man glömt sin egen så får man gå ut och dricka ur kran
- Var noggrann med handhygienen, tvätta händerna ordentligt, handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt. Starta träningen med att tvätta händerna.
- Försök undvika träningsupplägg där gymnasterna behöver vara i direkt kontakt med varandra eller där mun har beröring med redskap.

20200313 kl 10:53

Vi fortsätter att försöka följa rekommendationer som skickas ut, dock ska ni alla veta om att vår verksamhet är helt ideell, vilket gör att vi alla har heltidsarbeten att sköta och informationen kommer inte att kunna hålla samma takt som de officiella kanalerna. Se till att i första hand hålla er informerade via dessa, men läs gärna vår information som avser hur vår verksamhet påverkas.

Vi VILL att alla att ladda ner Sportadmins Medlemsapp då denna kommer att skicka ut pushnotiser på de meddelande och kallelser vi mailar ut. Vi skickar mail om hur du ska göra - kolla även din skräpkorg så att du hittar mailet.

Vi har idag inget beslut om att pausa vår träningsverksamhet, men har börjat skicka ut kallelser till alla träningar för att få in information om hur många som kommer och utifrån det ta beslut om träningen kan hållas - så se till att svara på dessa. OBS! Vi vill INTE ha mailsvar utan vi vill att ni använder funktionen att svara som finns i kallelsen. 

Observera att följande regler gäller för att närvara på våra träningar (gäller såväl ledare som gymnaster):
- Känner du dig inte frisk oavsett åkomma så bör du inte närvara 
- Märk upp vattenflaskor med namn så att ni inte tar fel
- Dela inte vattenflaska med andra - har man glömt sin egen så får man gå ut och dricka ur kran
- Var noggrann med handhygienen, tvätta händerna ordentligt, handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
- Försök undvika träningsupplägg där gymnasterna behöver vara i direkt kontakt med varandra eller där mun har beröring med redskap.


20200312 kl 14:30

Vi har en löpande bevakning på vad Kommunen och Folkhälsoinstitutet meddelar och rekommenderar. Det är fortfarande inga beslut tagna om att stänga skolor och det allmänna rådet är att mindre sammankomster (under 500st) ska kunna hållas.

Vi kommer troligen att skicka ut kallelser till alla våra träningar som vi vill att både gymnaster och ledare svarar på så att vi får en överblick på hur många det är som kommer att stanna hemma pga rekommendationen att hålla sig hemma ifall man har luftrörsproblem (eller andra sjukdomar/frånvaro). Med hjälp av dessa svar får vi också information på ifall vi har ledare på plats vilket också måste vara löst för att kunna hålla i våra träningar.

Kallelse till kvällens träningar kommer att skickas ut inom 30 min och vi vill ha in svar så snart som möjligt ifall man kommer till träningen eller ej.


20200312 kl 09:00
Sent igårkväll fick vi information om att tävlingen som skulle anordnas på lördag har ställts in - just till denna tävling var inga lag från HGF anmälda.

Vi har just nu inga planer på att ändra i vår träningsverksamhet, men följer hela tiden vad myndigheterna, kommunen och Svenska Gymnastikförbundet rekommenderar och kommer att anpassa oss efter det.

Viktigt! : Om du känner dig sjuk eller uppvisar symptom på sjukdom, ber vi dig att stanna hemma och inte komma till träningslokalen (oavsett ifall det är för att träna eller annat).

Vi återkommer med information om vi får anledning att ompröva våra beslut eller om vi får besked om att ytterligare evenemang ställs in.

Spara länken till denna nyhet och läs innan du går iväg till din träning.

och vill du läsa vad Gymnastikförbundet skriver så hittar du det här:

SvGF-corona

Styrelsen HGF
Nyheter från våra grupper
Vår nya hall, 11/01 17:08 
Vår nya hall, 11/04 13:55 
Vår nya hall, 19/03 08:52 
Vår nya hall, 20/11 09:09 
Vår nya hall, 19/10 11:34