SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Huskvarna GF
Vår verksamhet består av barngymnastik och truppgymnastik. Intresset att vara med i våra grupper är enormt och vi saknar alltid ledare.
 
Ta kontakt med oss på mail: huskvarnagymnastikforening@hotmail.com om du vill hjälpa till så att fler barn och ungdomar ska få träna gymnastik.
GULD I RIKSFYRAN !!!
2021-05-03 09:52
SEGERVRÅL! - Vinsten i Riksfyran yngre är klar!

Detta lag ifrån vår Ljuslila grupp tog en historisk seger för Huskvarna GF i lördags 1/5 då de tog föreningens första seger i en rikstävling i truppgymnastik.

Det var 20 st lag från hela Sverige som var anmälda till tävlingen och tjejerna som är födda 2005-2008 tog en mycket klar seger!

De hade inte bara bästa totalpoäng utan hade även tävlingens högsta poäng i varje gren - Fristående, Tumbling och Trampett!

 

Tävlingen genomfördes digitalt på så sätt att varje lag spelade in sina varv på hemmaplan, men alla domare satt och dömde live i lördags. Gymnastikförbundet har kommit på ett mycket bra koncept för digitala tävlingar där koder som enbart är giltiga i ett antal minuter filmas innan laget startar - detta gör det omöjligt att "starta om" och det blir precis som våra vanliga tävlingar att man bara har ett försök på sig.

 

Vill du se tävlingen i efterhand så ligger den på Gymnastikförbundets Youtube - våra tjejer tävlar i Pool 2. 

Tider in i filmen för Huskvarnas varv och poäng.

TUM - ca 59:20 , poängen ca 1:10:20

TRP - ca 1:37:00, poäng ca 1:47:28

FRI - ca 2:06:45, poäng ca 2:18:12

 

Riksfyran - Pool 1

 

Riksfyran - Pool 2

 

För många av dem så var det den första rikstävling som de ställde upp i då man måste vara minst 13 år för att få tävla på rikstävlingar.  Poängen de fick för sina mycket stilrena övningar var fantasiska eftersom deras utförande var så jättebra!

 

Vi säger ett jättestort GRATTIS !!!

 

 

 

 

PÅSKEN
2021-03-30 14:08

Normalt har vi inga träningar under Påskhelgen, kan dock förekomma undantag så se till att läsa mail ifrån din ledare.

COVID - och träning
2021-03-23 08:42

Ifall någon testar positivt (gymnast eller ledare) så måste de ta kontakt med föreningen ifall de varit på träning inom 48 timmar innan man blev sjuk.

huskvarnagymnastikforening@hotmail.com 

 

Detta för att vi tillsammans ska kunna hindra smittospridningen och kunna meddela alla som bör följa nedanstående:

https://folkhalsaochsjukvard.rjl.se/sidor/smittskydd-och-vardhygien/informationsblad-till-narkontakter-covid-19/

 

I en av punkterna står det uttryckligen att man SKA undvika gruppaktiviteter och vi som förening ställer därför in träningen i 14 dagar för de som ingår i gruppen för smittospårning.

 

Det som kan ske är att det blir följdeffekter ifall ledare ingår i skaran som måste följa reglerna och då kan vi även behöva ställa in dessa gruppers träningar.

 

Var beredda på att det kan bli snabba besked om inställda träningar!

 

TILLSAMMANS måste vi göra vad vi kan för att hindra smittan och vi får vara glada och tacksamma för de träningstillfällen vi kommer att kunna genomföra denna terminen.

Årsmötet
2021-03-23 08:35
Vi har tidigare skickat ut kallelse till vårt digitala årsmöte och de som svarat att de vill vara med kommer att få ut en länk till digitalt möte.
 
Anmälningslistan kommer också att användas för bestämmelse av röstlängd.
 
Här nedan finns alla handlingar inför Årsmötet
 
Välkomna!
(OBS! Nu är alla dokument i pdf-format så att även Mac-användare kan ladda ner)
 
Träning med restriktioner - ny info 2021-02-12
2021-02-24 21:58
Nästa vecka kommer alla födda 2002 eller senare att ha träningstillfällen att gå på, dock gäller det inte familjegrupperna då det där krävs närvaro av vuxna som enligt kommunens restriktioner inte får vistas i lokalen.

Det som har ställt till en del är de beslut avseende Maxantal som kommunen tagit - besluten är väldigt generella och är svårt att applicera på framförallt vår stora hall som är 12 m längre än en vanlig sporthall. Nu har vi dock fått klartecken på hur dessa ska tolkas.

Även i Gamla Idrottshuset så är det kommunens beslut om maxantal som har gjort att vi fått göra omplanering för de grupper som kan bli fler än maxantalet på sina träningar.
- Vissa grupper har valt att dela upp gymnasterna 50/50 och då får man vara med varannan gång
- Någon grupp har valt att de som anmäler sig "först till kvarn" får komma, innebär att när det är fullt så får man inte vara med
-Någon grupp som haft någon enstaka över maxantalet har valt att parera det med att någon ledare inte får delta

Allt för att så många som möjligt ska få träna gymnastik inom de restriktioner som har ställts upp.

Vi har två olika regelverk att förhålla oss till:
Kommunen:
- beslutar för vilka åldrar hallarna är öppna
- har ansvaret för att sätta upp maxantal 

SvGF har restriktioner och regler kring hur vi får bedriva själva träningen.

Eftersom vi måste följa alla restriktioner och vi inte vet hur länge de kommer att gälla så har vi i styrelsen tagit beslut om att så länge de finns så kan vi inte ta in några nya gymnaster i vår verksamhet.Info 2021-02-05

Vi har idag varit i kontakt med SvGF för att se vilka regler som gäller för grupperingen 2002-2004 som enligt FHM ska få börja träna fr o m 7/2 och erhållit följande info:
"Tyvärr har inte Folkhälsomyndigheten publicerat de nya allmänna råden ännu. Det gör att vi inte vet exakt på vilka premisser de som är födda 2002-2004 får träna. Enligt uppgift så kommer de att publicera dessa först imorgon, samma dag som de kommer att börja gälla."

Vi måste avvakta råden som SvGF sedan kommer att sätta upp innan vi kan ta beslut om hur vi kan genomföra våra träningar för denna åldersgrupp.

Vi har också en pågående diskussion med kommunen avseende de maxantal som satts upp i de hallar där vi har verksamhet. Tyvärr så är det ett par grupper där alla inte skulle kunna vara på plats samtidigt och vi behöver ha en avstämning för att sedan se hur vi ska lösa detta ifall maxantalet kvarstår.

-------------------------------

info 2021-01-27

Hallarna är nu öppna för åldersgrupperna födda 2005 eller senare, dock avvaktar vi med att fylla upp grupperna då vi har restriktioner om utrymme och att hålla avstånd. Vi behöver ett par veckor för att avgöra hur många tomma platser vi kan fylla pga dessa och sedan fylla upp till normalt antal när restriktionerna ändras.

Alla grupper med gymnaster inom åldersgruppen födda 2005 eller senare har nu inlagda träningstillfällen i sina kalendrar och kallelser kommer att skickas ut med automatik 2 dagar innan varje - svara på den kallelsen både ifall du kommer eller ej.

Familjegrupperna får avvakta terminsstart till senare - där ska varje gymnast ha med en vuxen vilket gör att dispensen för att träna inomhus inte gäller. 

Vi jobbar på att försöka hitta träningslösningar för de äldre gymnasterna, men  bl a är vädret just nu inte på vår sida för utomhusträning.2021-01-24

Imorgon öppnar hallarna och vår verksamhet börjar så sakta rulla igång.

De flesta barngrupper har redan sina träningsdagar inlagda i kalendern som ni ser i Appen - är ngn enstaka där vi ännu inte fått bekräftelse på startdag från ledare.

Med det nya systemet kommer det automatiskt ut kallelser till träningarna och de vill vi att ni svarar på.

Imorgon eller tisdag kommer info ut om träningsstart för våra tävlingsgrupper

Familjegrupperna får avvakta terminsstart till senare - där ska varje gymnast ha med en vuxen vilket gör att dispensen för att träna inomhus inte gäller. 

Föreningens intention är att trots en lite senare start på terminen leverera de träningstimmar som en termin normalt innehåller. Normal start av vårterminen brukar vara 
ca 10/1 - våra tävlingsgrupper
ca 15/1 - resterande grupper
Familjegrupper kan starta lite olika och är ca 10 pass/termin
Igår torsdag 20/1 togs nya beslut -

Hallarna ska fortsatt vara stängda till 7/2, men undantag har gjorts då man nu även tillåter inomhusträning för barn födda 2005 eller senare.

Det är dock upp till varje kommun att besluta vilket datum de öppnar hallarna för denna åldersgrupp OCH VI HAR NU FÅTT BESKED OM ATT DE ÖPPNAR FÖR DENNA VERKSAMHET REDAN PÅ MÅNDAG.

Vi har precis skickat ut fråga till samtliga våra ledare för att så snart som möjligt få in information när de kan ha sitt första träningspass - så snart vi får in den infon kommer vi att lägga in träningsdagarna i kalendern för respektive grupp. Ladda hem Sportadmins Medlemsapp så hittar ni er kalender och så snart vi har information så ser även ni när det är möjligt att komma på första träningen.

Rekommenderar ALLA att läsa informationen i nedanstående länk - speciellt vilka regler som gäller för inomhusträning:

Länk SvGF: https://www.gymnastik.se/forforeningar/medicinsktstod/CoronavirusCOVID-19/NyheteromCoronaviruset/regeringenlattarparestriktionernaforidrotten/

Nyheter från våra grupper
Uppvisningar, 26/11 13:12 
Vår nya hall, 11/01 17:08 
Vår nya hall, 11/04 13:55 
Vår nya hall, 19/03 08:52 
Vår nya hall, 20/11 09:09