SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Truppgymnastik - vår tävlingsform
Truppgymnastik är den grenen inom gymnastik som vi tävlar i - den består av 3 delar, Fristående, Trampett och Tumbling.

Vår verksamhet inom Truppgymnastik bygger på 2 huvudgrenar, varav en är tävlingsspåret där man tränar mot de övningar som krävs för att kunna tävla. I våra andra grupper tränar man också truppgymnastik, men träningen är inte fokuserad på övningar för att kunna tävla.

Motivationen att tävla i sin idrott är det som ska styra ifall man vill träna för att tävla i Truppgymnastik - antingen i en Förberedande tävlingsgrupp eller i en Tävlingsgrupp. Båda kräver förkunskaper som man kan få genom att vara med i vår Barn- och Ungdomsgymnastik eller som man fått ifrån träning i gymnastik på annat ställe. För att träna mot tävling behöver man också vara minst 10 år.

Gymnaster som enbart vill träna truppgymnastik utan att ha målet att bli tävlingsgymnaster - kan välja att antingen vara med i en Ungdomsgrupp eller i en Truppgrupp träning.

ALLA grupper inom vår gren Truppgymnastik har krav på förkunskaper vilket gör att anmälan endast kan göras till testtillfällen där vi gör en bedömning på nivån. Hur testtillfällena kommer att se ut kan vara olika - antingen lägger vi upp anmälningar till olika nivåer på förkunskaper eller så väljer vi att ha anmälningar beroende på ålder. Det kommer nog att vara olika från gång till gång och styrs naturligtvis av vilka lediga platser som kan finnas. 
Trupp Tävling - befintliga grupper
Våra tävlingsgrupper är först uppdelade i ambitionsnivå och sedan i övningsnivå. 

Röda tävlingsgrupper - Träna och Tävla
Tränar man i denna grupp så ska man Tävla och då också träna alla tre delarna - Fristående, Trampett och Tumbling.
Tävlingsnivån kan vara lite olika beroende på hur långt man kommit, men målet är att man ska kunna de övningar som krävs för Nivå 6.

Ljuslila tävlingsgrupper - Träna för att Tävla
Väljer man att träna i dessa grupper så har man valt att fokuseringen ligger på tävling och att försöka nå så hög tävlingsnivå som möjligt. Denna termin har vi två grupper som tränar mot Nivå 3 - en av dem är yngre som också har en målsättning att träna mot USM 2022.