SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Ledare i Huskvarna GF
Ideella ledare

Idag har vi en anställd tränare och sedan ett stort antal ideellt arbetande ledare, både på golvet och i styrelserummet. Vi betalar bara ut små arvoden per närvarande timme för att täcka t.ex. resekostnader.

 
En förutsättning för att en ideell förening ska kunna ge förmåner såsom ledarersättning, betalda utbildningar, ledarkläder mm, är att det är till en medlem, vilket innebär att även ledare ska vara medlemmar i föreningen - medlemsavgift 275kr/år. 
 
 
Utbildning
Vi satsar mycket på att utbilda våra ledare - alla grupper ska ha minst en ledare som har behörighet på den nivå som gruppen tränar och föreningen betalar för de utbildningar som föreningar har behov av. 
Utbildningssystemet i Svenska Gymnastikförbundet följer en stege som lierar med villkoren för de försäkringar vi tecknar för våra gymnaster.
 
Våra yngre gymnaster kan få en utbildning till Hjälpledare inom föreningens egen regi, den är en bra grund för de yngre när de sedan ska hjälpa till i grupperna och lite längre fram även gå vidare och utbilda sig till Ledare.
 
För att bli ledare i en grupp behöver man börja med att gå en två-dagars utbildning Baskurs Barn- och Ungdom - efter den har man behörighet att planera och leda barngymnastik.
 
Vill man bli ledare inom Truppgymnastik så måste man gå en påbyggnadskurser och sedan finns det lite olika vägar att gå för att få licens för att passa på volter- licens för detta är hos HGF ett krav! Man får inte låta gymnasterna träna på fria rotationer utan att ha en korrekt licens.
 
Om man är intresserad så kan man läsa reglerna kring utbildning på Svenska Gymnastikförbundet:
 
Vad ger det mig att vara ledare?
Den frågan har vi några gånger fått när vi frågat om hjälp - och när det gäller barngymnastik så skulle vi vilja besvara den med att det ger dig tid att vara tillsammans med ditt barn i en aktivitet som ditt barn tycker om!
 
Att vara ledare i en ideell förening - oavsett vilken sorts förening - är att hjälpa andra, t.ex. hjälpa barn att kunna få vara med i ett sammanhang som är roligt och fantastiskt.
 
Vi saknar alltid ledare - och anledningen är att det finns så många som tycker det är jätteroligt med gymnastik!
 
Hör av dig ifall du är intresserad och skulle vilja veta mer!