SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Ledare i Huskvarna GF
I Huskvarna GF har vi idag ca 100 ideella ledare som driver vår verksamhet, både på golvet och på administrativ nivå. Vi betalar ut mindre arvoden en gång per termin och då per närvarande timme. För att bli ledare hos oss krävs endast vilja att sprida glädje och att vara villig att lära sig något nytt. Som ledare måste du också bli medlem i föreningen. Som medlem får du ta del av våra ledarförmåner såsom ledarkläder och utbildningar. 
 
Utbildning
Vi satsar mycket på att utbilda våra ledare och då gärna gymnastikförbundets utbildningar inom barn- och truppgymnastik! I truppgrupperna har vi ett krav på utbildning eftersom fria rotationer kräver licenserade ledare. 
Utbildningssystemet i Svenska Gymnastikförbundet följer en stege som lierar med villkoren för de försäkringar vi tecknar för våra gymnaster.
 
Våra yngre gymnaster kan få en utbildning till Hjälpledare inom föreningens egen regi, den är en bra grund för de yngre när de sedan ska hjälpa till i grupperna och lite längre fram även gå vidare och utbilda sig till Ledare.
 
Om man är intresserad så kan man läsa reglerna kring utbildning på Svenska Gymnastikförbundet:
 
Vi saknar alltid ledare och anledningen är att det finns så många som tycker det är jätteroligt med gymnastik!
 
Hör av dig ifall du är intresserad och skulle vilja veta mer!