SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Truppgymnastik i Huskvarna GF

I Huskvarna GF erbjuder vi tävlingsverksamhet inom truppgymnastik. Truppgymnastik är den största gymnastiska disciplinen i Sverige men är ännu inte så stor internationellt.  I truppgymnastiken tränar och tävlar vi i 3 olika grenar, fristående, trampett och tumbling. 

 

Fristående

Fristående kan beskrivas som ett dansframträdande som görs i lag. Framträdandet innehåller olika gymnastiska moment i form av hopp, balanser, flexibilitetsmoment, gruppelement och akrobatiska moment. 

 

Tumbling

Tumbling kan beskrivas som ett långt studsigt golv som vi utför voltlängor på. Yngre gymnaster brukar ofta träna och tävla på långmatta eller luftgolv. Vi gör detta en och en men fortfarande tillsammans efter varandra. 

 

Trampett

Trampettgrenen innebär att vi gör volter med hjälp av studsen i en trampett. Vi gör detta efter varandra och landar på en mjuk matta bakom trampetten. Yngre gymnaster övar oftast på raka hopp utan rotation och äldre gymnaster kan öva på dubbla volter eller skruvade volter.

 

Här kan du läsa mer om vad truppgymnastik är enligt Svenska gymnastikförbundet.