SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Truppgymnastik - vår tävlingsform

Truppgymnastik är den grenen inom gymnastik som vi tävlar i - den består av 3 delar, Fristående, Trampett och Tumbling.

 

Vår truppgymnastik är indelad i två huvudgrupper:

  • Träning Truppgymnastik
  • Tävling Truppgymnastik
Som tävlingsgymnast SKA du tävla och vi har olika nivåer på närvarokrav i våra tävlingsgrupper - vår sport är en lagidrott vilket kräver att alla jobbar mot samma mål. Vi har idagsläget en satsning mot USM (ålder 13-15år), men ännu inget Juniorlag eller Seniorlag.
 
Alla gymnaster i vår förening FÅR tävla om det finns tävling på rätt nivå och om ledarna får ihop ett lag med de gymnaster som tränar i gruppen.
 
Man kan alltså mycket väl Tävla utan att vara Tävlingsgymnast - kraven på Tävlingsgymnast är höga avseende närvaro, motivation, fokus och viljan att tävla. 
 
Alla grupper inom Truppgymnastik kräver vissa förkunskaper som man kan få genom att vara med i vår Barn- och Ungdomsgymnastik eller som man fått ifrån träning i gymnastik på annat ställe. För att träna mot tävling behöver man också vara minst 10 år.
 
Gymnaster som enbart vill träna truppgymnastik utan att ha målet att bli tävlingsgymnaster - kan välja att antingen vara med i en Ungdomsgrupp eller i en Truppgrupp träning.
 
Alla som vill börja träna i en grupp med förkunskaper bör anmäla sig till något av våra testtillfällen - vi lägger ut på hemsidan när de kommer att inträffa. Detta gäller såväl våra befintliga gymnaster som vill byta grupp och nya gymnaster som vill komma in i föreningen i en grupp med förkunskaper.